χορδόφωνον

μ

ο

υ

σ

ι

κ

ή

 

π

ρ

ο

π

α

ι

δ

ε

ί

α

 

 

hordofonon

 

 

 

 

Μουσικά όργανα για παιδιά από 3 ετών και άνω, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στην Ιταλία από την εταιρία GITRE' S.R.L.', με αποκλειστική χρήση μη τοξικών υλικών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προφίλ εταιρείας GITRÈ S.r.l.

''Αποφασισμένη να εμφανιστεί στην αγορά με προϊόντα υψηλού ποιοτικού επιπέδου, η GITRÈ έμαθε και ανέπτυξε ακριβείς τεχνικές στην κατασκευή των πλαστικών καλουπιών και στην επεξεργασία του ξύλου, ασχολούμενη με ολόκληρο τον παραγωγικό κύκλο των μουσικών οργάνων. Έτσι, αντιπροσωπεύει ένα σίγουρο σημείο αναφοράς για σχολεία και παιδαγωγικά ινστιτούτα, για τη μουσικοθεραπεία, για ευρεία διάθεση και συναυλιακούς χώρους.
Κάθε όργανο προσέχεται ιδιαίτερα από την GITRÈ σε όλο το ζωτικό του κύκλο: από τη σύλληψη μέχρι τον σχεδιασμό, από τη δοκιμή μέχρι την τελική παραγωγή, δημιουργώντας έτσι αυθεντικά ιταλικά «κοσμήματα».
Η αποκλειστική χρήση φυσικών και μη τοξικών υλικών, η τήρηση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς κι ένας αυστηρός και μεθοδικός έλεγχος ποιότητας, αποτελούν περαιτέρω εγγύηση για την πάντα ειδικευμένη και προσεκτική πελατεία της GITRÈ.

Η μουσική ως παιχνίδι, εκπαίδευση και θεραπεία

Τα όργανα της GITRÈ για τη μουσική διδασκαλία είναι σχεδιασμένα και φτιαγμένα λαμβάνοντας υπόψη τις πιο σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές θεωρίες, οι οποίες στην εκμάθηση της μουσικής συνιστούν μια θεμελιώδη στιγμή για τη σωστή και ολοκληρωμένη διαμόρφωση του παιδιού ως ατόμου.
Τα όργανα αποτελούνται από κρουστά και πνευστά, ρυθμικά και μελωδικά. Υπάρχει η σειρά «Ήχοι και Χρώματα», ιδιαίτερα για πιο μικρά παιδιά, και η σειρά «Μουσική Διδακτική», μελετημένη ώστε να παρέχει ένα απαραίτητο υπόβαθρο στη διδασκαλία της μουσικής στο σχολείο (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο), στη μουσικοθεραπεία και στις μουσικές δραστηριότητες στο οικογενειακό περιβάλλον.

Βασικές ομάδες οργάνων

Για τις ανάγκες διδασκαλίας και εκμάθησης –διαφορετικές ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο μουσικών γνώσεων των μαθητών, διατίθενται μερικές «ομαδικές προτάσεις». Πρόκειται για σύνολα οργάνων με σκοπό να δώσουν στον εκπαιδευτικό τον εξοπλισμό εκείνο που θα επιτρέψει να διαμορφώσει μέσα στην τάξη μουσικές ομάδες ικανές να ζωντανέψουν μικρές σχολικές ορχήστρες. Οι τέσσερεις προτάσεις, μελετημένες αντίστοιχα για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και τη μουσικοθεραπεία, διευρύνονται επιπλέον με τις «συμπληρωματικές προτάσεις», σειρές οργάνων που συμπληρώνουν και εμπλουτίζουν τη βασική ομάδα. Η βασική ομάδα και η σχετική συμπληρωματική, που αποτελούν ήδη έναν πλήρη μουσικό εξοπλισμό για την τάξη, μπορούν να εμπλουτιστούν κι άλλο κατά τη βούληση του εκπαιδευτικού, διαλέγοντας τα όργανα που θα προσθέτει κάθε φορά.''